GJENDESHEIM – REN TURGLEDE

I en verden der forbruk og klimautslipp er alt for høye, vil vi gjerne gjøre fjellturen lettere å bære - både for deg, miljøet og kloden. Takk for at du bidrar til at Gjendesheim er Norges mest miljøbevisste og klimavennlige turisthytte.

Vi gleder oss til å slå følge gjennom det grønne skiftet i fjellheimen!

Utleie turutstyr

Lytt til våre gode venner i Gjendeguiden: Fjellutstyr du ellers sjelden trenger – som randonnée og fjellski, stisykkel, truger, pulk, fatbike og elektrisk fjellsykkel leier du hos oss!

Solceller

Dette er så kult! 1000 meter over havet henter Gjendesheim forbløffende mye strøm fra eget solcelleanlegg. Så kan du lade elbilen mens du lader dine egne batterier!

Plastkutt

Som gjest på Gjendesheim vil du generere minimalt med plastavfall fra emballasje på forbruksmateriell, engangs-produkter og avfallshåndtering. Ren turglede!

Ekspressbuss til fjells

I sesongen kan du ta både ekspressbuss rett fra byen og lokalbuss fra togstasjonen på Otta. Bonus: Grønt gavekort på 100 kroner når du ankommer Gjendesheim!

Tog til Otta

En drøy time unna Gjendesheim ligger trafikknutepunktet Otta - med direktetog fra Oslo, Trondheim og Åndalsnes. Bonus: Grønt gavekort på 100 kroner ver ankomst Gjendesheim!

Besseggenpatruljen

Lokalt initiativ for å ta vare på nasjonalt natur- og reiselivsikon. Besseggenpatrulja reduserer antall redningsaksjoner, rydder søppel og øker trivsel og sikkerhet over Besseggen.

Elsykkelutleie

Klar for et elektrisk fjelleventyr? Oppdag Jotunheimen fra elsykkelsetet! På Gjendesheim og Flye 1389 leier vi ut supre elsykler for hele familien - og sykkelvogner for de aller minste.

Null flaskevann

I en verden der vannressursene er knappe og klimautslippene alt for høye ønsker ikke Gjendesheim å selge flaskevann - vi selger deg heller ei vannflaske med pant. Fylle gjør du i fjellbekken eller springen.

Utleie turbekledning

Hvorfor eie når du kan leie på Gjendesheim? Vil eier ut fjelljakker, bukser, varme gensere og ryggsekker av høy kvalitet - sammen med friluftsutstyr for sommer og vinter.  

Elbilladere

Null utslipp - 100% opplevelse. Generasjoner av fjellvandrere har ladet batteriene ved Gjende. Nå kan du i tillegg lade elbilen din på strøm fra solcelleanlegget vårt.

Kort transport - lange opphold

Gjendesheim har ytterst få gjester som ankommer fra cruise eller interkontinentale  jetfly og jobber hardt med å utvikle tilbudet slik at du velger å bli en natt eller to lenger. 

INGEN REDDER VERDEN ALENE

...men sammen utgjør vi en forskjell.

På Gjendesheim er vi takknemlige for den eventyrlige fjellheimen som omgir oss og svært bekymret og eksponert for følgene av menneskeskapte klimaendringer og miljøødeleggelser. Derfor har vi innført en rekke miljø- og klima- og miljøtiltak som vi har samlet under paraplyen REN TURGLEDE – i håp om at du vil være med å bidra til å ta vare på både fjellheim og klode for deg selv og de som kommer etter oss.   

Takk for at du bidrar til det grønne skiftet! 

Grønt kort

Reis grønt til fjells! Vi gir verdikupong på 100 kroner til alle som ankommer Gjendesheim med buss. Grønt kort er en verdikupong for kjøp av mat eller leie av utstyr på Gjendesheim.

Elektrisk minibuss

Visste du at transporten står for den suverent største delen av klimautslippet på enhver fjelltur? Vi tilbyr transport av gjester og ansatte i elektrisk minibuss med 8 seter.

Null PR utenlands

Mens verdens klimautslipp må kuttes kraftig, satser norsk reiseliv massivt på markesføring av norgesferier på motsatt side av en kokende klode. Vi nøyer oss med markedsføring i Norden.

Lokalmat med utsikt 

Måltidene på Gjendesheim skal være en opplevelse på lik linje med naturen og turene gjester besøker oss for. Derfor bruker vi lokale og økologiske råvarer så ofte vi kan - og forteller historiene bak smaken!

Lokale guider

Med Jotunheimen som bakgard byr miljøfyrtårn-sertifiserte Gjendeguiden på  fjelleventyr og seg selv. Slik at du får opplevelser og kunnskap å leve ekstra lenge på!

Miljøfyrtårn

Gjendesheim er gjennom en årrekke sertifisert som miljøfyrtårn. Hvert år iverksetter vi nye og mer ambisiøse miljø- og klimatiltak og er takknemlige for at du bidrar til et reelt grønt skifte.