GJENDESHEIM – REN TURGLEDE

I en verden der forbruk og klimautslipp er alt for høye, vil vi gjerne gjøre fjellturen lettere å bære - både for deg, miljøet og kloden. Takk for at du bidrar til at Gjendesheim er Norges mest miljøbevisste og klimavennlige turisthytte. Vi gleder oss til å slå følge gjennom det grønne skiftet!

Null plast

Fra 1.mars 2019 genererer du som gjest på Gjendesheim ikke plastavfall fra emballasje på forbruksmateriell, engangsprodukter eller avfallshåndtering. Ren turglede!

Solceller

Dette er så kult! 1000 meter over havet henter Gjendesheim forbløffende mye strøm fra eget solcelleanlegg. Så kan du lade elbilen mens du lader dine egne batterier!

Utleie turutstyr

Lytt til våre gode venner i Gjendeguiden: Fjellutstyr du ellers sjelden trenger – som randonnée og fjellski, stisykkel, truger, pulk og fatbike leier du på Gjendesheim.

Ekspressbuss til fjells

I sesongen kan du ta både ekspressbuss rett fra byen og lokalbuss fra togstasjonen på Otta. Bonus: Grønt gavekort på 100 kroner når du ankommer Gjendesheim!

Tog til Otta

En drøy time unna Gjendesheim ligger trafikknutepunktet Otta - med direktetog fra Oslo, Trondheim og Åndalsnes. Bonus: Grønt gavekort på 100 kroner ver ankomst Gjendesheim!

Null flaskevann

I en verden der vannressursene er knappe og klimautslippene alt for høye ønsker ikke Gjendesheim å selge flaskevann - vi selger deg heller ei vannflaske med pant. Fylle gjør du i fjellbekken eller springen.

Utleie turbekledning

Hvorfor eie – du kan jo leie på Gjendesheim! I samarbeid med Bergans leier vi ut fjelljakker, bukser, varme gensere og ryggsekker av høy kvalitet.  

Elbilladere

Null utslipp - 100% opplevelse. Generasjoner av fjellvandrere har ladet batteriene ved Gjende. Nå kan du i tillegg lade elbilen din på strøm fra solcelleanlegget vårt.

Kort transport - lange opphold

Gjendesheim har ytterst få gjester som ankommer fra cruise eller interkontinentale  jetfly og jobber knallhardt for at du skal bli ei natt eller to lenger. 

Miljøfyrtårn

Gjendesheim er gjennom en årrekke sertifisert som miljøfyrtårn. Hvert år iverksetter vi nye og mer ambisiøse miljø- og klimatiltak og er takknemlige for at du bidrar til et reelt grønt skifte.

Null PR utenlands

Mens verdens klimautslipp må kuttes kraftig, satser norsk reiseliv massivt på markesføring av norgesferier på motsatt side av en kokende klode. Vi nøyer oss med markedsføring i Norden.

Lokal og økologisk mat og drikke

Måltidene på Gjendesheim skal være en opplevelse på lik linje med naturen og turene gjester besøker oss for. Derfor bruker vi lokale og økologiske råvarer så ofte vi kan.

Lokale guider

Med Jotunheimen som bakgard byr miljøfyrtårn-sertifiserte Gjendeguiden på  fjelleventyr og seg selv. Så du får opplevelser og kunnskap å leve ekstra lenge på!

Besseggenpatruljen

Lokalt initiativ for å ta vare på nasjonalt natur- og reiselivsikon. Besseggenpatrulja reduserer antall redningsaksjoner, rydder søppel og øker trivsel og sikkerhet over Besseggen.

INGEN REDDER VERDEN ALENE

...men sammen utgjør vi en forskjell.

På Gjendesheim er vi takknemlige for den eventyrlige fjellheimen som omgir oss og svært bekymret og eksponert for følgene av menneskeskapte klimaendringer og miljøødeleggelser. Derfor har vi innført en rekke miljø- og klima- og miljøtiltak som vi har samlet under paraplyen REN TURGLEDE – i håp om at du vil være med å bidra til å ta vare på både fjellheim og klode for deg selv og de som kommer etter oss.   

Takk for at du bidrar til det grønne skiftet!