LOKALMAT MED UTSIKT

RÅ SAKER: Thea Dalen fra Vågå leverer økologiske grønnsaker til Gjendesheim under det treffende navnet Rå Saker.
RÅ SAKER: Thea Dalen fra Vågå leverer økologiske grønnsaker til Gjendesheim under det treffende navnet Rå Saker. Foto: Kristoffer Mæle Thuestad

Måltidene på Gjendesheim skal være en opplevelse på lik linje med naturen og turene gjester besøker oss for. Derfor bruker vi lokale råvarer så ofte vi kan, og kjøper kun inn fra norske leverandører.

Vårt mål er å gi gjester på Gjendesheim en matopplevelse basert på lokale tradisjoner, kultur og råvarer. Vi byr på smaken av det lokale, det særprega og ekte - og har derfor et tett samarbeid med en rekke lokale matprodusenter.

For å gi deg en ekte, ren og lokal matopplevelse har vi satt opp vårt eget matmanifest (spalte til høyre).

På Gjendesheim er vi stolte av å kunne by gjestene våre nydelige lokale råvarer levert av framoverlente lokale fjellbønder:  

MATEN PÅ GJENDESHEIM SKAL:  - Være en opplevelse, helst med utsikt.                 - Være lokal, helst med råvarer fra dalen og alltid fra Norge.                  - Være ren, så vi serverer aldri oppdrettsfisk                         - Fortjene selskap av god drikke                              - Ha en historie, og vi forteller den gjerne

Rå saker

Økologiske grønnsaker (Vågå)

Jordskokk, gulrøtter, løk, purre, rødbeter, gulbeter, polkabeter, kål, brokkoli - alt dyrket fram økologisk. 

Norgard Råstad er en liten fjellgård i Vågå.  På gården bor tre generasjoner, sju høner, en hund og en flokk storfe. Beliggende 600 m.o.h. er Råstad omgitt av bratte jorder,  mye sol og fantastisk utsikt - samt seintvoksende økologisk storfekjøtt og grønnsaker. Nydelig!

Hubertus Bryggeri

Øl (Dovre)

Spesialøl fra nabodalen brygget med tradisjoner og inspirasjon fra belgiske øltyper.

Hubertus er et lite håndverksbryggeri som holder til på gamle Skeievoll skole i Dovre. Bryggerimester Huub Huijs lager en rekkje smakfulle belgisk-inspirerte øltyper som verken er pasteurisert eller filtrert, noe som betyr at smaken kan utvikle seg i flaska. Slik liker vi!

Sve gard

Mandelpotet (Vågå)

Harald Sve produserer årlig 2000 tonn svært populære mandelpoteter på skrinn fjelljord.

Tradisjonsrike Sve Gard var skysstasjon på 1800-tallet og har en uåpnet vikinggrav på tunet. Potetbonde Harald Sve er 13.generasjon på gården, har nylig tatt i bruk nytt destilleri og arbeider for å åpne Sve for servering og gårdsturisme. Gled dere - og nyt potetene så lenge!

Nordgard Aukrust

Økologiske urter og salat (Lom)

Grøn smaksrikdom dyrka fram i knuskturt fjellklima under Lomseggen. 

Solvendt under Lomseggen ligg Nordgard Aukrust med solbrune tømmerhus. I «Nordens Provence» der Vår Herre sørger for sol og bønder selv må sørge for vann til markens grøde. Et ypperlig utgangspunkt for sakte dyrking av økologiske og smakrike vekster.

Vilt fra lokale jegere

Bestyrer Marius Haugaløkken er en av mange ivrige jegere i Vågå og Jotunheimen - og vilt og fisk fra øverste hylle havner gjerne på middagsbordene på Gjendesheim. 

Gudbrandsdalsmat

Foredlet kjøtt, vilt, ost, bær og grønnsaker 

Andelslaget Gudbrandsdalsmat videreformidler lokale råvarer og foredlede matprodukter. 

Fra de kvalitetsbevisste damene i Gudbrandsdalsmat kjøper vi foredlet lokalmat fra særpregede produsenter som Mogard Gardsmat, Jotunheim mat, Avdem Gardsysteri, Dovrelam og Valbjør Gard i Vågå. Masse godbiter fra øverste hylle!

Jotunheimfe

Økologisk kjøttfe (Lom og Vågå)

Hallvard Helland nekter kyrne sine kraftfor, men byr på noe langt bedre: Beite i Jotunheimen 

Glade kuer gir bedre melk, heter det. Kjøttet fra Hallvard Helland er beviset på at spreke kuer gir mye bedre smak. Og så setter det jo en ekstra spiss på opplevelsen at middagen din har vandret i de samme fjellene som du.  God tur og bon apetit!

REIN  NYTELSE: Reinskjøttet som serveres fra Gjendesheim kommer fra lokale flokker som aldri har streifet mer enn 30 kilometer fra hytteveggen.
REIN NYTELSE: Reinskjøttet som serveres fra Gjendesheim kommer fra lokale flokker som aldri har streifet mer enn 30 kilometer fra hytteveggen.