Opplev fiskelykken i Jotunheimen

Gjende, Jotunheimen og Sjoavassdraget er et eldorado for ørreten - og dermed små og store fiskere. 

Gjende

Fjellsjøen Gjende er fiskerik, og Gjendeosen rett utenfor Gjendesheim legendarisk for sitt gode ørretfiske. Særlig når den unike Gjendeflua klekker, og ørreten går fra konseptene i fråtsing. 

Markfiske i Leirungsåa

Fem kilometer unna Gjendesheim i retning Valdresflye har du lett tilgang til ørretelva Leirungsåe. Ei nydelig elv som innbyr til flotte fiskeopplevelser med langstang og mark

Isfiske på Gjende

Rett utenfor døra på Gjendesheim svømmer fjellørreten under vinterisen. Spennende for små og store å se hva som beveger seg nede i dypet, og stor stas når en av Gjendes urinnvånere hugger til. Her ser du bilde av Aune, sønn til vertskapet på Gjendesheim, med sin første isfisk før den gikk i steikepanna. Stas!

Ørretelva Sjoa

Sjoa har sitt utspring i Gjende rett utenfor Gjendesheim. Følger du elva nedover til Maurvangen, venter mange flotte ørretkulper på deg. Sjodalsvannene er også rike på sprek fjellfisk. 

På fisketur med Gjendebåten

Vil du toppe fisketuren så hopp på Gjendebåten! Gå i land på Maurvangen eller Gjendebu, og frist ørreten i de mange småelvene og fjellvannene du når fra turisthyttene. 

Fjellvann i Jotunheimen

De aller fleste vann i Jotunheimen huser ørret - og ofte biter den overraskende villig. Ørreten er av flott kvalitet, og tas på både sluk, spinner, mark og flue. 

Fiskeregler og fiskekort

Nettstedet iNatur har all info du trenger om fiske i Jotunheimen, og selger fiskekort online. 

Skitt fiske!