Ta Valdresekspressen direkte til Oslo - eller videre til Lom og Leirvassbu

Fra 1. juli til 4. september vil Valdresekspressen forlenge ruta Oslo-Fagernes-Beitostølen via Gjendesheim til Lom og Leirvassbu. Nå kan du krysse Jotunheimen til fots – og ta bussen både til og fra!

– Ruteutvidelsen kommer etter ønsker fra turister og samarbeidspartnere som savner bussforbindelse spesielt mellom Gjendesheim og turisthyttene i Jotunheimens nordside. Med korresponderende bussruter fra andre destinasjoner i Jotunheimen samt båtene på Bygdin og Gjende skaper vi et gedigent løft i kollektivtilbudet i og rundt Jotunheimen sier disponent Kristoffer Kvame i Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB).

To daglige avganger

Det er to av Valdresekspressens daglige avganger fra Oslo som forlenges, én til Lom og én til Leirvassbu. Avgangen 08:45 fra Oslo fortsetter fra Gjendesheim til Lom med ankomst 14:51. 13:05 fra Oslo forlenges helt til Leirvassbu med ankomst i 20–tiden. Leirvassbu - Oslo kjøres 10:05 og vil korrespondere med lokalbusser fra både Juvasshytta og Spiterstulen på Lom. Retur fra Lom kjøres 11:20 og 15:45 med ankomst Oslo henholdsvis 18:00 og 21:58.
KORRESPONDERER: Gjendebåten er en del av kollektivtilbudet i Jotunheimen som nå får et nytt løft i og med at Valdresekspressen forlenger ruten fra Gjendesheim til Lom og Leirvassbu.
KORRESPONDERER: Gjendebåten er en del av kollektivtilbudet i Jotunheimen som nå får et nytt løft i og med at Valdresekspressen forlenger ruten fra Gjendesheim til Lom og Leirvassbu. Foto: Cathrine Dokken

Skrevet av Sigurd Rønningen 24. mai 2016