Gjendesheim deltar i koronadugnaden

Kjære vinter- og vårgjest, håper vi ses i sommer!

På grunn av koronaviruset stenger Den Norske Turistforening (DNT) alle hytter og organiserte turer frem til 1. mai 2020. For Gjendesheim betyr det at vi holder stengt ut vårskisesongen og åpner først til sommersesongen 5.juni.

Avgjørelsen om å avlyse hele vinter- og vårskisesongen er både trist, krevende og vanskelig å fordøye. Vi føler sterkt med alle dere gjester som har sett fram til flotte påskedager, storslåtte vårskiturer eller fjellhelg i Jotunheimen. Nå gjør vi hva vi kan for å ta vare på våre ansatte som er permittert, samt sikre driftsgrunnlaget for en sommersesong vi håper og tror blir minneverdig - på en positiv måte.

Du kan trygt bestille sommeropphold nå, og vi setter stor pris på om du gjør det. Å avbestille opphold eller aktivitet på Gjendesheim er nemlig helt gebyrfritt inntil 10 dager før innsjekkingsdato.

Velkommen til fjells!

Gjendesheim har iverksatt en rekke rutiner og tiltak blant sine ansatte og gjester for å minimere risikoen for spredning av eventuell smitte. For gjester som kommer til Gjendesheim i sommer innebærer dette følgende:

1. Drift med ekstre fokus på smittefare fra sesongåpning 5.juni

Personalet er ekstra påpasselige i forhold til hyppig renhold, god håndhygiene og at gjestene spiller på lag og innretter seg etter våre anbefalinger. Forøvrig holder hytta åpent som normalt, alle aktiviteter går som planlagt, og utenfor dørstokken har vi fantastiske vinterforhold.

2. Din hygiene

Vi oppfordrer gjester på Gjendesheim til å være nøye med håndhygiene, særlig gjennom hyppig håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. Vi oppfordrer også til å unngå håndhilsning. Fysisk kontakt øker risikoen for spredning og i stedet for å håndhilse anbefaler vi å hilse med hodenikk, vink eller liknende.

3. Din helsetilstand

For at færrest mulig skal bli smittet, ber vi om følgende: Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjoner som tett nese, vondt i halsen, hoste, feber, tungpustethet eller vondt i hodet, skal du ikke besøke oss på Gjendesheim. Ta kontakt med din lege dersom du er i tvil

4. Din smittefare

Du skal ikke besøke Gjendesheim dersom du – eller dine husstandsmedlemmer – har vært i områder med vedvarende spredning de siste dagene. Hold deg oppdatert på områder med vedvarende spredning på Folkehelseinstituttets nettsider: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/Areas-with-presumed-ongoing-transmission/

5. Servering av måltider

Vi skifter hyppig serveringsbestikk, oppfordrer til god avstand mellom gjestene, hyppig håndvask, desinfisering av kontaktpunkter (håndtak, juice/melk dispensere, kaffe kanner etc.).

6. Overnatting

Gjendesheim har svært god overnattingskapasitet ifht antall gjester på vinterstid. Vi sprer gjestene godt for å redusere smittefaren så langt kapasiteten tillater.

7. Fellesturer

Alle våre fellesturer går som planlagt og vi har i tillegg laget en instruks til Turledere (norsk/engelsk) der man søker å redusere risikoen for at deltakere med symptomer/tidligere kontakt med smittede deltar på turen.

8. Avbestillinger

Gjendesheim har gunstige vilkår for avbestillinger. Opphold eller aktiviteter kan avbestilles inntil 10 dager før innsjekking uten kostnad eller gebyr av noe slag for gjesten. Avbestillinger mindre enn 10 dager før opphold belastes for første døgn av bestilt opphold.

Skrevet av Sigurd Rønningen 12. mars 2020