Gjendesheim deltar i koronadugnaden

Kjære gjest, vi gleder oss til gjensyn ved Gjende i sommer!

Gjendesheim sommeråpner 5.juni, men av smittevernhensyn det blir begrensninger på hvor mange gjester vi tar inn på hytta. I år er det derfor ekstra viktig å booke opphold på våre hjemmesider i god tid før fjellturen. Velkommen til fjells!

Gjendesheim iverksetter i sommer en rekke rutiner og tiltak blant sine ansatte og gjester for å minimere risikoen for spredning av eventuell smitte. Infoen her vil fortløpende bli oppdatert i tråd med at DNT utarbeider tiltak, per i dag vet vi følgende:

1. Drift med ekstrem fokus på smittefare fra sesongåpning 5.juni

Personalet er ekstra påpasselige i forhold til hyppig renhold, god håndhygiene, og at gjestene innretter seg etter våre anbefalinger og tiltak. Hytta tilpasses med merking, såpe, antibac, etc

2. Måltider

Måltidene blir servert i spisesalen som før, men med minst 1 meters avstand mellom gjestene. Vi skifter hyppig serveringsbestikk, oppfordrer til hyppig håndvask, desinfisering av kontaktpunkter (håndtak, juice/melk dispensere, kaffe kanner etc)

3. Overnatting

Alle gjester som skal overnatte på Gjendesheim i sommer, må booke opphold på forhånd. DNTs plassgaranti gjelder altså ikke på grunn av smitteverntiltak utløst av koronaviruset. Overnatting på madrass og sovesal blir ikke mulig, kun på enkeltrom med to eller fire senger. Grunnet situasjonen har heller ikke teltere adgang til hytta i sommer. Vi anbefaler å telte på www.maurvangen.no som ligger 2 kilometer nedstrøms fra Gjendesheim.

4. Din hygiene

Vi oppfordrer gjester på Gjendesheim til å være nøye med håndhygiene, særlig gjennom hyppig håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. Unngå håndhilsning, da fysisk kontakt øker risikoen for spredning.

5. Din helsetilstand

For at færrest mulig skal bli smittet, ber vi om følgende: Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjoner som tett nese, vondt i halsen, hoste, feber, tungpustethet eller vondt i hodet, skal du ikke besøke oss på Gjendesheim. Ta kontakt med din lege dersom du er i tvil

6. Din smittefare
Du skal ikke besøke Gjendesheim dersom du – eller dine husstandsmedlemmer – har vært i områder med vedvarende spredning de siste dagene. Hold deg oppdatert på områder med vedvarende spredning på Folkehelseinstituttets nettsider: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/Areas-with-presumed-ongoing-transmission/

7. Fellesturer

Våre oppsatte turer går som planlagt, men med et begrenset antall deltakere per tur. DNT har laget en instruks til Turledere (norsk/engelsk) der man søker å redusere risikoen for at deltakere med symptomer/tidligere kontakt med smittede deltar på turen.

8. Smittevernplaner og opplæring

Gjendesheim følger til enhver tid DNTs smittevernplaner. Alle ansatte gis opplæring i disse, og tiltak for å minimere smittevern både i selve driften og på fritiden.

9. Avbestillinger

Gjendesheim har gunstige vilkår for avbestillinger

Skrevet av Sigurd Rønningen 12. mars 2020