Gjendesheim deltar i koronadugnaden

Kjære gjest, vi gleder oss til gjensyn ved Gjende i sommer!

Smittevernhensyn gjør at vi i sommer innfører begrensninger på hvor mange gjester vi tar inn på hytta. I år er må alle gjester derfor booke opphold på våre hjemmesider i god tid før fjellturen. For å dekke inn noen av kostnadene ser vi oss nødt til å ta et smitteverntillegg på 45 kroner per gjest per døgn - 25 kroner for barn. Velkommen til fjells!

Vi gleder oss over at vi kan åpne hyttene igjen og vi skal gjøre det vi kan for at våre gjester skal få et trygt og hyggelig opphold. Vi følger rådene fra myndighetene, og innfører nå nødvendige smittevernstiltak på våre betjente hytter. Kort fortalt blir det slik at vi leier ut færre rom/senger, det blir forbud mot buffet-servering og vi skal vaske mye og ofte.

Dette medfører ekstra bemanning og ekstra utgifter for oss. Vi håper at våre gjester har forståelse for at vi må legge på et lite pristillegg for å dekke noen av utgiftene.

Tillegget blir belastet ved utsjekk.

Pristillegg per natt sommersesongen 2020:

Voksen 45,- / barn 25,-

Infoen her vil fortløpende bli oppdatert, per i dag gjelder følgende smitteverntiltak på Gjendesheim:

1. Drift med ekstrem fokus på smittefare fra sesongåpning 5.juni

Personalet er ekstra påpasselige i forhold til hyppig renhold, god håndhygiene, og at gjestene innretter seg etter våre anbefalinger og tiltak. Hytta tilpasses med merking, såpe, antibac, etc

2. Måltider

Måltidene blir servert i spisesalen som før, men med minst 1 meters avstand mellom gjestene. Vi skifter hyppig serveringsbestikk, oppfordrer til hyppig håndvask, desinfisering av kontaktpunkter (håndtak, juice/melk dispensere, kaffe kanner etc)

3. Overnatting

Alle gjester som skal overnatte på Gjendesheim i sommer, må booke opphold på forhånd. DNTs plassgaranti gjelder altså ikke på grunn av smitteverntiltak utløst av koronaviruset. Overnatting på sovesal er mulig, men med færre gjester på hver sovesal enn tidligere. Grunnet situasjonen har heller ikke teltere adgang til hytta i sommer. Vi anbefaler å telte på www.maurvangen.no som ligger 2 kilometer nedstrøms fra Gjendesheim.

4. Din hygiene

Vi oppfordrer gjester på Gjendesheim til å være nøye med håndhygiene, særlig gjennom hyppig håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. Unngå håndhilsning, da fysisk kontakt øker risikoen for spredning.

5. Din helsetilstand

For at færrest mulig skal bli smittet, ber vi om følgende: Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjoner som tett nese, vondt i halsen, hoste, feber, tungpustethet eller vondt i hodet, skal du ikke besøke oss på Gjendesheim. Ta kontakt med din lege dersom du er i tvil

6. Din smittefare
Du skal ikke besøke Gjendesheim dersom du – eller dine husstandsmedlemmer – har vært i områder med vedvarende spredning de siste dagene. Hold deg oppdatert på områder med vedvarende spredning på Folkehelseinstituttets nettsider: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/Areas-with-presumed-ongoing-transmission/

7. Fellesturer

Våre oppsatte turer går som planlagt, men med et begrenset antall deltakere per tur. DNT har laget en instruks til Turledere (norsk/engelsk) der man søker å redusere risikoen for at deltakere med symptomer/tidligere kontakt med smittede deltar på turen.

8. Smittevernplaner og opplæring

Gjendesheim følger til enhver tid DNTs smittevernplaner. Alle ansatte gis opplæring i disse, og tiltak for å minimere smittevern både i selve driften og på fritiden.

9. Avbestillinger

Gjendesheim har gunstige vilkår for avbestillinger

Skrevet av Sigurd Rønningen 12. mars 2020