Avlyst Snøhetta på fjellski

Fellestur

Fra dato
6. mars kl. 12:30
Til dato
8. mars kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Snøhetta, Dntfjellsport, Hyttetur, Fjellski, Skitopptur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
12538
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med på en klassisk og fantastisk fjellskitur til Dovrefjell og Norges høyeste fjelltopp utenfor Jotunheimen. Turen går til sagnomsuste Snøhetta (2286 m.o.h.). 

PROGRAM

Dag 1: Kongsvoll stasjon til Reinheim (selvbetj), 1.340 moh.
Oppmøte på Kongsvoll stasjon kl. 12:30. Transport er ikke inkludert i turen, så vi anbefaler å reise med morgentoget fra Oslo kl. 08:02 som ankommer Kongsvoll stasjon kl. 12:33. Se etter turledere i rød jakke. 

Sammen går vi på fjellski inn til den selvbetjente DNT hytta Reinheim. Dette er en flott skitur på 14 km med slak stigning (450 høgdemeter) som følger kvistet løype. Alle bør ha en matpakke lett tilgjengelig, da det blir en matpause underveis på skituren. Vel fremme på hytta lager vi middag med det vi finner på proviantlageret. Foran peisen tar vi en felles gjennomgang på hva som venter oss neste dag. 

Dag 2: Topptur til Snøhetta (2.286 moh)
Etter en god natt søvn på Reinheim går vi mot Snøhetta. Vi skal opp ca. 1000 høgdemeter som vil ta omtrent 5 timer, litt avhengig av vær og føret. Siste delen mot toppen er litt bratt, men dette kan gi oss noen fine telemarksvinger på veien ned igjen. Etter en fin topptur satser vi på å lage enn god hyttemiddag sammen på Reinheim. 

Dag 3: Reinheim til Kongsvoll stasjon
Etter en god frokost pakker vi oss ut av hytta og starter på skituren i det flotte fjellskiterrenget fra Reinheim tilbake til Kongsvoll stasjon (ca. 14 km). Er vi heldig kan det hende vi ser moskus i Kaldvelldalen. Retur med tog fra Kongsvoll stasjon til Oslo kl. 17:31.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 1 800,- på/av Kongsvoll stasjon
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltakere på denne turen: 12

Turpakken inkluderer: turlederkostnader og kost og losji på Reinheim.

Transport er ikke inkludert i prisen. Se VY for tobilletter og priser.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
NB: Turen er krevende med lange dagsmarsjer i høyfjellsterreng på ski som krever god fysisk form.
Sammen med turleder går vi i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i vinterfjellet.

Utstyr:
Personlig utstyr: Fjellski med stålkanter, feller, skismørning og staver med stor trinse. 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Dovrefjell Snøhetta 1:50 000 eller Snøheim 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Reinheim

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.
__

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Snøhetta på fjellski

Bli med på en klassisk og fantastisk fjellskitur til Dovrefjell og Norges høyeste fjelltopp utenfor Jotunheimen. Turen går til sagnomsuste Snøhetta (2286 m.o.h.).  PROGRAM Dag 1: Kongsvoll stasjon til Reinheim (selvbetj), 1.340 moh. Oppmøte på Kongsvoll ...

Kontaktinformasjon: