Lokalmat og aktiviteter på Norges tak

På toppen av Nasjonal turistveg Valdresflye åpner Flye1389 matservering og aktivitetetstilbud sommeren 2020. 

Serverings- og servicebygget Flye1389 er et av Nasjonale turistveger sine ikonpunkter, og vil romme langbord med 22 sitteplasser - 40 sitteplasser totalt.

- Vi håper at det nye bygget på Valdresflye kan bli en høyfjellstasjon der det utvikles gode aktiviteter med både folkehelse og miljø i fokus, sier prosjektleder Werner Harstad.

Serveringsted og aktiviteter

Flye1389 vil bli drevet av Anne Taagvold og Marius Haugaløkken - vertskap på Gjendesheim turisthytte DNT. Ekteparet har ambisjoner om å utvikle Flye1389 til et serveringssted og aktivitetsbase i tett samspill med driften de allerede har på Gjendesheim 12 kilometer nordover fra Valdresflye.

Vertskapet er i ferd med å utvikle et konsept med ala carte-meny med lokale råvarer og landbruksprodukter, i kombinasjon med gourmetkvelder der lokalmat fra Valdres og Gudbrandsdalen står på menyen. Flye1389 vil også kunne bestilles for lukkede lag på kveldstid. 

Arkitektur i Norgestoppen

– Flye1389 er veldig spennende også rent arkitektonisk. Det vil få en unik beliggenhet på taket av Valdresflya med utsikt rett inn i Jotunheimen. At man nå får opp et servicesenter der vil gjøre at vi treffer mange flere målgrupper og føre til at dette blir like mye et inspirasjonssenter. Her kan vi formidle alle mulighetene som er i området, forteller Haugaløkken.

Bygget har også toalettfasiliteter og parkeringsplass med lademulighet for elbiler. 

Åpner sommeren 2020

Offisiell åpning av Flye1389 blir sommeren 2020. Informasjon om framdrift i byggingen og åpning av Flye1389 vil bli lagt ut på denne nettsiden fortløpende. 

Mer info om Flye1389 finner du her. 

Vil du være med så heng på - du finner Flye1389 på Facebook og Instagram