Vinterturer med reinsdyr på Øvre Sjodalsvatn

I vinter har du alle tiders mulighet til å komme i nærkontakt med høyfjellets kronprins: Reinsdyret. Reinsbukken Iver og kameratene hans holder nemlig til på Bessheim Fjellstue en kort skitur fra Gjendesheim - og tar hver onsdag fra 15.februar til påske turen over Sjodalsvatnet. 

Bli med reinsgjeterne Jørn og Ola fra Jotunheimen Rein på tretimers tur til lavvoen ved Hosketjønn. De arbeider til daglig som gjetere i Vågå Tamrein AS. Reinsbukken Iver og kameratane hans er ditt turfølge. Turen går over isen på Øvre Sjodalsvatn. Gjeterne forteller om reinen og drifta av tamreinlagene i Jotunheimen. 

Det blir servert tørka reinsdyrkjøtt og kaffe ved bålet. Og du serverer reinslav til reinsdyrene! Dersom Iver er i humør blir det kanskje ein sledetur.

Vakre Sjodalen i Jotunheimen er Reinens rike – en særpreget høyfjellsdal fyllt med unike råvarer, mattradisjoner, kulturhistorie og aktiviteter knyttet til urdyret. Her finner du Hindsæter Hotel, Bessheim Fjellstue og turisthytta Gjendesheim, samt Besseggen Fjellpark og Gjendebåten som kjører til Besseggen i sommarsesongen. 

Turen koster 500,- for voksne og 300,- for barn. 
Påmelding på e-post til Bessheim: post@bessheim.no eller på tlf 61 23 89 13.

Velkommen på tur med Iver!

Skrevet av Sigurd Rønningen 6. oktober 2017