Tidenes høstferie - oppturer og påfyll for både små og store!

FJELLFERIE: Aktive og avslappende dager med Gjendesheim som springbrett og matfat - velkommen i høstferien!
FJELLFERIE: Aktive og avslappende dager med Gjendesheim som springbrett og matfat - velkommen i høstferien! Foto: Cathrine Dokken /Nasjonalparkriket

Velkommen til høstens høydepunkt! Gjendesheim inviterer til fjellferie med aktiviteter for både store og små fjellfanter.  Jutulcamp for barn, toppturer og stisykling for voksne, og nydelig lokalmat med utsikt for alle med. Daglige båtavganger for Besseggen gjennom hele uka.  Ses i høyden!

I skolens høstferie (uke 40) er vakre Sjodalen og Gjende på sitt mest fargerike og været er ofte forbløffende bra. Gjendesheim byr på en rekke nye aktiviteter og matopplevelser for å gi våre gjester beste Jotunheimen har å by på. 

Her er hva du har i vente i høsteferien:

  • Gjendebåten går hver  dag hele uke 40 (book billett på forhånd på gjende.no), så turen over Besseggen er fortsatt innen rekkevidde før du setter vekk fjellstøvlene for i år.
  • Gjennom hele høstferieuka arrangeres Jotunheimen reinsdyrfestival i Gjendeområdet, med rundt 50 aktiviteter med reinsdyret i sentrum - blant dem reinsdyrcruise med Gjendebåten, temakvelder med lokale reinsdyr som hovedingrediens både på middagstallerkenen, i billedkunst og kulturinnslag. 
  • Turistforeningen og Gjendebåten inviterer barna til fire dagers piratcamp med sjørøvertokt på selveste Gjende – 1000 meter over havet. Du kan også booke billett kun for pirattoktet/båtturen på Gjende.no
  • Hver dag hele høstferien går Gjendesheims populære turleder Steinar storslåtte og ikke alt for krevende turer til noen av klassikerene rundt Gjende: Besseggen, Knutshø og "hemmelige" Jo-Stigen fra Gjende og rett opp på Besseggen står blant annet på programmet. 
  • Skinnmester Sofie Kleppe lærer barna gammelt håndverk på Jutulskinn barnecamp med et nytt tema hver dag - eller de enkeltdagene det passer barna dine å være med: Skinnarbeider, smykker, treprodukter og mye mer. 
  • Lørdag 7.oktober byr vi inn til stor markedsdag med en mengde lokale håndverkere og matutsalg hos Gjendesheim sin nabo Besseggen Fjellpark Maurvangen.
  • På kveldstid både fredag 6. og lørdag 7.oktober slås alle dører på vidt gap for sesongsavslutningen Rock 'n'rein: To stortstilte musikk- og matgilder med humørsprederne Belfast Lads på fredag og det populære dinnershowet "Av full hals" på lørdag - akkompagnert av toastmaster Jonas Rønning i oppvarmede stortelt på Besseggen Fjellpark Maurvangen. På menyen lørdag står lokalt reinskjøtt og fjellørret fra Gjende i en rekke varianter servert på storfat ved intime åttemannsbord - mens reinsdyr snurres over grillen.

Nok en gladmelding i høstferien: Gjendesheim har fornyet og utvidet lageret sitt med topp moderne friluftsutstyr for utleie til grupper som overnatter på hytta. Klikk her for oversikt over utleietilbudet

Sjekk nettsiden www.reinensrike.no for detaljert aktivitetsprogram, mattilbud og booking under Jotunheimen reinsdyrfestival (noen av arrangementene krever påmelding).

Oversiktelig festivalprogram finner du ved å klikke her og billett til Rock 'n' rein lørdag 7.oktober kjøper du her

Booking av selve oppholdet gjøres direkte på e-post: gjendesheim@turistforeningen.no

Sånn, da er du informert og forhåpentligvis inspirert. Håper vi ser deg på høstens høydepunkt!

Vennlig hilsen bestyrer Marius

HEDERSGJESTER: I høstferien treffer du garantert lokale reinsdyr på Gjendesheim - både på tallerkenen og i terrenget.
HEDERSGJESTER: I høstferien treffer du garantert lokale reinsdyr på Gjendesheim - både på tallerkenen og i terrenget.

Skrevet av Sigurd Rønningen 1. september 2017