11.juni inviterer Gjendebåten på sommerskitur til Norges tak!

Foto: Cathrine Dokken

Utrolig, men sant: I sommer kaster Gjendebåten loss med feststemte skientusiaster ombord - med kurs for Norges sjuende høyeste fjell. Pakk toppturskiene, bestill overnatting på Gjendesheim og meld deg på tidenes sesongavslutning på Sail&Ski Jotunheimen. 

Se for deg at du sitter på Gjendebåten, med vind i håret og brunfarge i ansiktet. Du nyter kalde forfriskninger, mens du myser opp mot fjellmassivet bak Memurubu. Smiler, for du kan faktisk se svingene du har satt i snøen ned fra Surtningssue. En shorts, en singlet, litt solkrem og et par feller under skia har fått deg til 2368 meter over havet, til et av Norges mest majestatiske fjell og en av de mest formidable utsiktene i Jotunheimen. Utforkjøringene tilbake til Gjende og båten snaut 1400 meter lavere kommer til å sitte lenge i beina og minnet. En magisk toppturlørdag i Jotunheimen, med ski på beina, og det midt i juni!

Lørdag 11.juni er du velkommen til å delta på dette sommerskieventyret. Vi kaller opplegget Sail&Ski Jotunheimen, og forventer stor pågang. Vær derfor tidlig ute med å melde deg på, samt bestille overnatting på Gjendesheim.

Konseptet er like enkelt som det er unikt og rått: Vi stiller med båtskyss, lokale guider, forfriskninger om bord i Gjendebåten på returen, samt afterski med vedfyrt badestamp, liveband, filmvisning og foredrag på Gjendesheim. Og så håper vi du slår på deg festmiddagen vi arrangerer for å feire at en herlig skisesong toppet ut på beste vis. 

80 deltagere er absolutt maksimum, da Gjendebåten ikke har mer kapasitet. Det betyr at du må melde deg på nå dersom du har lyst. Og da lurer du kanskje på hvor ruten går, hvem som guider, hva som er inkludert i påmeldingen, m.m. Alt du trenger å vite finner du her. Og er det noe du lurer på er det selvfølgelig bare å kontakte oss på Gjendesheim.

Vi håper å se deg om bord i Gjendebåten 11.juni, fossende innover mot hjertet av Jotunheimen mens Bessegeggen og Gjendealper glir forbi og stålkantene dine glimter i sola.

Velkommen på historiens aller første Sail&Ski Jotuneheimen!

SYV BLÅNER: Lite slår utsikten fra toppen av Surtningssue - Norges 7.høyeste fjell. Det måtte i så fall være skikjøringen ned fra toppunktet på 2368 meter over havet og nesten helt ned til Gjende drøye 1300 høydemeter lavere.
SYV BLÅNER: Lite slår utsikten fra toppen av Surtningssue - Norges 7.høyeste fjell. Det måtte i så fall være skikjøringen ned fra toppunktet på 2368 meter over havet og nesten helt ned til Gjende drøye 1300 høydemeter lavere. Foto: Ulf Ryen

Skrevet av Sigurd Rønningen 15. mai 2016