Besseggen by Night // Soloppgangstur med overnatting

Nyhet! I sommer tar Gjendesheims kjentkvinne Natalie gjester med på overnattingstur på selveste Besseggen. Topp sommerferien med soloppgang over Jotunheimen!

"Har du sett soloppgangen over den Gjendineggen noen gang?"

Du skal ikkje sova burt sumarnatta, i stedet kan du nå våkne opp til soloppgang over Jotunheimen, oppleve verdensberømte Besseggen helt for deg selv, og toppe oppturen med frokost på Gjendesheim!

Velkommen til en annerledes fjellopplevelse. I følge med kjentkvinne Natalie starter du oppturen når andre går til sengs - omtrent sånn her: Nyt en treretters middag på Gjendesheim, sjekk inn på rommet og få deg to-tre timers hvil eller blund i senga. Kl 23 møter du turfølget og kjentkvinne Natalie i resepsjonen, og vi vandrer sammen ut i sommernatta i lyset fra hodelyktene. 800 høydemeter stemningsfull vandring senere står vi på toppen av Veslefjellet. Her, helt øverst på Besseggen, ruller vi ut soveposen og får oss noen timers søvn under stjernene - og våkner til soloppgang og eventyrlig utsikt over Jotunheimen neste morgen.

Neste morgen nyter vi soloppgangen før vi går stien ned igjen til Gjendesheim. Vel framme på hytta avslutter vi turen med en bedre frokost/lunsj, dusj - og gjerne en blund på rommet før du sjekker ut.

Soloppgangsturen tilbys gjester som overnatter på Gjendesheim Turisthytte DNT

Oppmøte/avmarsj:
I resepsjonen på Gjendesheim kl 23:00

Pris:

Kjentkvinnetur: 900,- per pers (1200,- hvis ikke DNT-medlem) 

Bestilling:
https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/

Turen gås med forbehold om at været tillater overnatting på Besseggen.

Kjentkvinne - ikke fjellfører

Kjentkvinneturene er ikke altfor krevende toppturer fra Gjendesheim. Turene er ikke guidet i tradisjonell forstand, men en god, trygg og sosial tur i følge med lokalkjente Natalie som viser vei og bidrar til at gruppa får en god opplevelse.

Lommekjente Natalie gir deg god hjelp både før og under turen, og deler gode historier fra livet i fjellet underveis. Natalie har jobbet på Gjendesheim i flere sesonger, kompenserer for mangel på dialekt med hytte i Langsua i Valdres. I juli gjør hun akkurat det mange drømmer om: Tar med gjester til topps på flotte turmål rundt Gjendesheim og Gjende fire-fem dager hver uke.

Velkommen!

UTSTYRSLISTE

Forslag til dagstursekk (ca 15-20 liter) og 

> Sovepose

> Liggeunderlag

> Gjerne vanntett duk eller vindsekk

> Gjerne vandrestaver

> Ullundertøy
> Vann og vindtett jakke og bukse
> Votter, hansker og lue.
> Godt fottøy! (Ikke joggesko, men fjellstøvler)
> Solbriller og solkrem
> Drikke - gjerne varm
> Sjokolade eller annen nødproviant
> Niste

KRAV TIL DELTAKERE
> Normal fysisk form
> Reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse

PÅMELDING

Meld deg på her!

> Turen forutsetter minimum to påmeldte deltakere


Skrevet av Sigurd Rønningen 7. mai 2020