Smittevern på Gjendesheim

Kjære gjest, vi gleder oss til gjensyn i hvit sone Jotunheimen i vinter!

I vintersesongen er få gjester og aldri trengsel på Gjendesheim.  Du har hele Jotunheimen og hytta nesten for deg selv. Alle gjester må booke opphold på våre hjemmesider i god tid før fjellturen. For å dekke inn noen av kostnadene ser vi oss nødt til å ta et smitteverntillegg på 45 kroner per gjest per døgn - 25 kroner for barn. Velkommen til fjells!

Vi følger rådene fra myndighetene med alle nødvendige smittevernstiltak på våre betjente hytter. Kort fortalt leier vi ut færre rom/senger, det blir forbud mot buffetservering og vi skal vasker mye og ofte.

Smittverntiltak Gjendesheim:

1. Drift med ekstrem fokus på smittefare

Personalet er ekstra påpasselige i forhold til hyppig renhold, god håndhygiene, og at gjestene innretter seg etter våre anbefalinger og tiltak. Hytta tilpasses med merking, såpe, antibac, etc

2. Måltider

Måltidene blir servert i spisesalen som før, men med minst 1 meters avstand mellom gjestene. Vi skifter hyppig serveringsbestikk, oppfordrer til hyppig håndvask, desinfisering av kontaktpunkter (håndtak, juice/melk dispensere, kaffe kanner etc)

3. Overnatting

Alle gjester som skal overnatte på Gjendesheim må booke opphold på forhånd. DNTs plassgaranti gjelder altså ikke på grunn av smitteverntiltak utløst av koronaviruset. Overnatting på sovesal er mulig, men med færre gjester på hver sovesal enn tidligere. Grunnet situasjonen har heller ikke teltere adgang til hytta i sommer. Vi anbefaler å telte på www.maurvangen.no som ligger 2 kilometer nedstrøms fra Gjendesheim.

4. Din hygiene

Vi oppfordrer gjester på Gjendesheim til å være nøye med håndhygiene, særlig gjennom hyppig håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. Unngå håndhilsning, da fysisk kontakt øker risikoen for spredning.

5. Din helsetilstand

For at færrest mulig skal bli smittet, ber vi om følgende: Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjoner som tett nese, vondt i halsen, hoste, feber, tungpustethet eller vondt i hodet, skal du ikke besøke oss på Gjendesheim. Ta kontakt med din lege dersom du er i tvil

6. Din smittefare
Du skal ikke besøke Gjendesheim dersom du – eller dine husstandsmedlemmer – har vært i områder med vedvarende spredning de siste dagene. Hold deg oppdatert på områder med vedvarende spredning på Folkehelseinstituttets nettsider: https://www.fhi.no

7. Fellesturer

Våre oppsatte turer går som planlagt, men med et begrenset antall deltakere per tur. DNT har laget en instruks til Turledere (norsk/engelsk) der man søker å redusere risikoen for at deltakere med symptomer/tidligere kontakt med smittede deltar på turen.

8. Smittevernplaner og opplæring

Gjendesheim følger til enhver tid DNTs smittevernplaner. Alle ansatte gis opplæring i disse, og tiltak for å minimere smittevern både i selve driften og på fritiden.

9. Avbestillinger

Gjendesheim har gunstige vilkår for avbestillinger

Skrevet av Sigurd Rønningen 7. desember 2021