Vi busser deg til fjells

Med DNT-bussen er det enkelt å komme seg til din neste topp i Jotunheimen med god, grønn samvittighet. Foto: Hallvard Backe

Reis grønt til et hvitkledd Jotunheimen! Hver helg i mars går det DNT-buss til Gjendesheim – et mekka for både flate og bratte skiopplevelser.

DNT Oslo og Omegn setter opp buss mellom Otta og Gjendesheim hver helg i mars. Til Otta er det enkelt å reise med tog eller ekspressbuss, så sett igjen bilen hjemme!
​​​​
Gjendesheim åpner 15. februar (vinterferien) og holder åpent til 4. mai. Hele denne perioden tilbyr vi kurs, skiturer og aktiviteter – blant annet i samarbeid med Gjendeguiden og Jotunheimen Husky Lodge. Komplett aktivitetskalender for Gjendesheim finner du her.

Vinteren skal også nytes inne! På Gjendesheim får du både smakfull lokalmat og brygg fra fjellheimen. Vi har også nydelig panorama fra trivelig peisestue, vedfyrt badestamp og pizzaovn hvis været tillater det.

Hop on – hop off

DNT-bussens endestasjon er Gjendesheim, men dere kan også hoppe av på Veoli (Glitterheim turisthytte), Hindsæter og Bessheim Fjellstue. Se samtlige busstider her.

Turforslag 1:
Fredag: Morgentog til Otta, buss kl. 12.00 til Gjendesheim. Du rekker en skitur før middag. Overnatting på Gjendesheim.
Lørdag: Gå den flotte skituren fra Gjendesheim til Glitterheim.
Søndag: Skitur fra Glitterheim til Veoli. DNT-buss ca. kl. 15.00 til Otta. Tog/buss hjem.

Turforslag 2:
Fredag: Morgentog til Otta, buss kl. 12.00 til Gjendesheim. Skitur før middag og overnatting.
Lørdag: Dagstur i området. Her kan du gå flatt, brått, til topps eller kupert. Prøve noe nytt? Se hele vår aktivitetskalender og meld deg på tur. Eller spør oss om turtips.
Søndag: Gå en fin skitur før bussen til Otta kl. 14.30 fra Gjendesheim. Tog videre fra Otta.

Turforslag 3:
Har du lyst på et skikkelig vintereventyr? Ta en 10-dagers hos oss og bli ordentlig kjent med vintermekkaet Jotunheimen.
Fredag – søndag, 10 dager.

Finn flere turtips på ut.no

Mangler du skiutstyr?
På Gjendesheim har vi tipp-topp utstyr til leie: fjellski, randonnée, truger, pulk og fatbike. Sjekk hele tilbudet vårt.

Pris DNT-bussen:
DNT-medlemmer: kr. 280,-/ikke-medlemmer: kr. 330,-
Prisen inkluderer frakt av ski og bagasje/sekk (1 kolli per pers + ski). Ingen rabatt for barn.

Billetter:
Bestill din bussbillett i menyen til høyre.

Hva venter du på? Vinterfjellet venter på deg ...

BUSS OTTA – GJENDESHEIM

Alle avganger kl. 12.00:

Fredag 6. mars 2020
Fredag 13. mars 2020
Fredag 20. mars 2020
Fredag 27. mars 2020

BESTILL HER

Bussen stopper også på Veoli (Glitterheim turisthytte), Hindsæter og Bessheim.

BUSS GJENDESHEIM – OTTA

Alle avganger kl. 14.30:

Søndag 8. mars 2020
Søndag 15. mars 2020
Søndag 22. mars 2020
Søndag 29. mars 2020

BESTILL HER

Bussen stopper også på Bessheim, Hindsæter og Veoli (Glitterheim Turisthytte).

Skrevet av Elizabeth Schei 6. november 2019