Vi utvider åpningstidene

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Etter flere forespørsler om å utvide åpningstiden vil Gjendesheim i år holde åpent hele oktober.

Gjendesheim skulle etter planen stenge for sesongen den 7. oktober, men etter flere forespørsler om lengre åpningstider velger de for første gang å holde åpent ut oktober.

– Vi har fått såpass mange forespørsler om utvidet åpningstid at vi velger å prøve å holde åpent i oktober. Vi er så heldige at vi har ansatte som liker å gå i fjellet på høsten, så da benytter vi det med at de kan dele hytten med andre som vil til fjells, forteller Marius Haugaløkken som er bestyrer på Gjendesheim.

Det er en kostbar affære å holde et helt hytteanlegg i gang, så om man skal til Gjendesheim i oktober blir man nødt til å forhåndsbestille så de kan tilpasse driften.

– Hytta vil være stengt på dagtid når det ikke er gjester her, men vi tilbyr seng, middag og frokost til alle som sender inn bestilling. Vi har fått en del forespørsler, så det er tydelig at høstturer i fjellet er noe som appellerer. Så det er nok mange som drømmer om en høsttur der man har Besseggen for seg selv, småviltjakt eller kosetur der man kommer tilbake til en varm peisestue og en god middag.

Haugaløkken, som selv er bosatt i Vågå, er ikke i tvil om at det er høsten som er den årstiden han setter mest pris på.

– Etter min mening er fjellet på sitt vakreste om høsten. Selv om høstfargene begynner så smått å forsvinne har du det skiftet mellom sommer og vinter som er veldig fascinerende å få med seg. Du har den klare, fine høstluften og ser snøen begynner å legge seg på toppene.  

Om du er en av de som drømmer om å gå Besseggen i ensom majestet kan det være verdt å merke seg at Gjendebåten har avsluttet sesongen. Så istedenfor å starte ved Memurubu starter man og avslutter nå turen ved Gjendesheim.

Trykk her for å forhåndsbestille opphold på Gjendesheim.

Her finner du turforslag fra Gjendesheim.