Besseggen opp Jo-stigen fra Gjende

Nyhet! Hver fredag i hele juli måned inviterer Gjendesheims kjentkvinne Natalie til trygg og luftig tur opp Besseggen via myteomspunnede Jo-stigen.

"Har du sett den Gjendin-eggen noen gang?", undret Peer Gynt - nå har du sjansen til å gå den verdensberømte fjellturen over Besseggen i følge med kjentkvinne Natalie fra Gjendesheim. 

KJENTKVINNE - IKKE FJELLFØRER

Kjentkvinneturene er ikke altfor krevende toppturer fra Gjendesheim. Turene er ikke guidet i tradisjonell forstand, men en god, trygg og sosial tur i følge med lokalkjente Natalie som viser vei og bidrar til at gruppa får en god opplevelse.

Lommekjente Natalie gir deg god hjelp både før og under turen, og deler gode historier fra livet i fjellet underveis. Natalie har jobbet på Gjendesheim i flere sesonger, kompenserer for mangel på dialekt med hytte i Langsua i Valdres, og studerer Biomarin Innovasjon i Ålesund. I juli gjør hun akkurat det mange drømmer om: Tar med gjester til topps på flotte turmål rundt Gjendesheim og Gjende. 


OPP JO-STIGEN TIL BESSEGGEN

Informasjon om turen: Se turbeskrivelse på Ut.no 

Tirsdag kveld: Oppmøte i peisestua kl. 21:00 for gjennomgang og planlegging av turen som går påfølgende dag.

Onsdag: Vi spiser frokost og smører oss en stor og god nistepakke, før vi kl 9:00 rusler ned til Gjendeosen og finner den flotte, merkede turstien langs Gjende i retning Memurubu. Etter rundt 3 kilometer på flott sti forbi blant annet badeoasen Hamsanden, tar vi av fra stien og vender nesen til værs. Herfra går det i bratt lende og tidvis løs ur mer eller mindre direkte opp til Besseggen 500 høydemeter lenger opp. Turen krever IKKE klatring.

Vi legger inn flere stopp og pustepauser underveis, slik at du kan få deg mat og drikke samt gode foto av den spektakulære utsikten.

Turen er lagt opp slik at vi kommer til å bruke 6-7 timer fra vi starter på Gjendesheim til hjemkomst samme sted.

PRIS:

850,- per pers (1100,- hvis ikke medlem) + opphold på Gjendesheim


PÅMELDING:

Bestilling av tur, opphold og måltider: https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/

FORBEHOLD:

Kjentkvinneturene er et tilbud kun for Gjendesheim sine gjester, og krever minst to påmeldte deltakere. Ved krevende værforhold kan turen bli avlyst eller lagt til et annet område.

Velkommen til en annerledes tur over Besseggen - med trivelig kjentkvinne i turfølget!

UTSTYRSLISTE

Forslag til dagstursekk (ca 15-20 liter) og bekledning:

Ullundertøy
> Vann og vindtett jakke og bukse
> Votter, hansker og lue.
> Godt fottøy! (Ikke joggesko, men fjellstøvler)
> Solbriller og solkrem
> Drikke - gjerne varm
> Sjokolade eller annen nødproviant
> Niste

KRAV TIL DELTAKERE
> Normal fysisk form
> Reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse          > Oppmøte på Gjendesheim kvelden før klokken 21 for informasjon om turen dagen etter.

PÅMELDING

Meld deg på her!

> Turen forutsetter minimum to påmeldte deltakere

Skrevet av Sigurd Rønningen 1. april 2020