Topptur med kjentkvinne til Knutshøe

Nyhet! Hver lørdag og søndag i hele juli måned og første helg i august inviterer Gjendesheims kjentkvinne Natalie Kristina Blomseth til topptur til Besseggens tøffe lillebror Knutshøe (1517 moh).

"Har du sett den Gjendin-eggen noen gang?", utbrøt Peer Gynt - og mange mener det var Knutshøe og ikke Besseggen han skrøt av.

Bli med på en av de flotteste og luftigste turene ved Gjende - over ryggen av Knutshøe. Den smale og karakteristiske fjellryggen på motsatt side av Gjende fra Besseggen ligger lett tilgjengelig fra veien over Valdresflya og Gjendesheim. Fra Knutshøe får du fantastisk utsikt både mot Besshøe, Besseggen og Gjende i nord, og den stupbratte fjellveggen til Bukkehåmåren og Valdresflya i sør. Vestover ser en mot Memurubu, Memurudalen og toppen av Surtningssue (2.368 moh). Under ser man Leirungsdalen med den flotte formasjonen som Leirungsåe danner før den renner ut i Øvre Leirungen.

KJENTKVINNE NATALIE

Kjentkvinneturene er ikke altfor krevende toppturer fra Gjendesheim. Turene er ikke guidet i tradisjonell forstand, men en god, trygg og sosial tur i følge med lokalkjente Natalie som viser vei og bidrar til at gruppa får en god opplevelse.

Vår lommekjente turleder Natalie Kristina Blomseth guider deg over Knutshøe. Hun gir deg god hjelp både før og under turen, og deler gode historier fra livet i fjellet underveis. Natalie har jobbet på Gjendesheim i flere sesonger, kompenserer for mangel på dialekt med hytte i Langsua i Valdres, og studerer Biomarin Innovasjon i Ålesund. I juli gjør hun akkurat det mange drømmer om: Tar med gjester til topps på flotte turmål rundt Gjendesheim og Gjende. 

TOPPTUREN TIL KNUTSHØE

Turbeskrivelse: Se Outtt.com

Kvelden før tur: Oppmøte i peisestua kl. 21:00, etter middag, for gjennomgang og planlegging av turen som går påfølgende dag.

Turdag: Vi spiser frokost og smører oss en stor og god nistepakke, før vi drar i retning turmålet kl 8:30 fra Gjendesheim. Vi kjører samlet sammen bort til parkeringslommen ved riksvei 51 som går over Valdresflya. Derfra går vi opp mot toppen og følger ryggen vestover mot Gjende. Første partiet opp til toppen krever noe klyving i luftige omgivelser, så denne turen er ikke ideell for dem med ekstrem høydeskrekk. Utover dette er turen lettgått, med svært vakker utsikt. 

Vi legger inn flere stopp underveis, slik at du kan få deg mat og drikke samt gode foto av den spektakulære utsikten.

Avhengig av vær, legger vi returen til stien langs sørsiden av ryggen langs med Øvre Leirungen og Leirungsdalen. Turen er lagt opp slik at vi kommer til å bruke maks 7 timer fra vi starter og slutter på Gjendesheim.

Hjemkomst: Natalie er en drivende dyktig pizzabaker, så hvis været og stemningen er god er det godt mulig at hun fyrer opp den vedfyrte pizzaovnen utenfor Gjendesheim for en smakfull after hike. 

PRIS:

850,- per pers (1000,- hvis ikke medlem) + opphold på Gjendesheim


PÅMELDING:

Bestilling av tur, opphold og måltider: https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/

FORBEHOLD:

Kjentkvinneturene er et tilbud kun for Gjendesheim sine gjester, og krever minst to påmeldte deltakere. Ved krevende værforhold kan turen bli avlyst eller lagt til et annet område.

Velkommen til topps på Knutshøe - med trivelig kjentkvinne i turfølget!

UTSTYRSLISTE

Forslag til dagstursekk (ca 15-20 liter) og bekledning:
> Ullundertøy
> Vann og vindtett jakke og bukse
> Votter, hansker og lue.
> Godt fottøy! (Ikke joggesko, men fjellstøvler)
> Solbriller og solkrem
> Drikke - gjerne varm
> Sjokolade eller annen nødproviant
> Niste

KRAV TIL DELTAKERE
> Normal fysisk form
> Reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse          > Oppmøte på Gjendesheim kvelden før klokken 21 for informasjon om turen dagen etter

PÅMELDING

Meld deg på her!

> Turen forutsetter minimum to påmeldte deltakere

Skrevet av Sigurd Rønningen 1. april 2020