Skredkurs i Jotunheimen

23. mars kl. 16:00
Fjellsportinteresserte
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Velkommen til eit svært lærerikt skredkurs på Gjendesheim!

Onsdag kveld: Turplanlegging og skredvett teori i kjellarstova. Oppstart etter middagen kl 2000. Alt frå utstyrsgjennomgang, planlegging av ruta, trygge vegvalg, bruk av varsom.no, ulike testar og værfenomen du bør være obs på i forhold til skredfare.

Torsdag: Etter ein god frokost kl 0800, der vi smører dobbel niste, er det klart for å ut i fjellet. Dagen består av praktiske øvelsar ute i terrenget, der fokuset ligg i læring og praktisk tilnærming i forhold til skred og det å være på ein fjelltur på ski. Kameratredning, trygge vegvalg og gjenkjenning av skredterreng er fokuset denne dagen.
Vi er ute til ca 1630, litt avhengige av været, før vi trekker ned til Gjendesheim. Her kan ein kose seg i peisestova fram til kl 1900, då det blir servert ein fantastisk tre rettars
middag laga på lokale råvarer. Etter middag har vi det sosialt i kjellarstova, med litt film, foredrag, historiar etc.

Fredag: Etter ein god frokost kl 0800, der vi smører dobbel niste, er det klart for å ut i fjellet. Dagen består av praktiske øvelser ute i terrenget, der fokuset ligg på snoprofil, caseløysing, sporvalg og litt repetisjon frå dagen før. Vi er tilbake på Gjendesheim ca kl 1500, slik at dere får dusja og skifta før dere kjører heimatt.

UTSTYRSLISTE
Forslag til tursekk og bekledning:
Ullundertøy innerst
Vann og vindtett jakke og bukse
Fleece evnt dunjakke til å ha på i pausen
Varme votter med vindvott utpå
Varm og vindtett lue til oppoverturen, og hjelm og snøbriller til nedoverturen
Solbriller, solkrem, kuldekrem hvis kaldt
Vindsekk
Varm og kald drikke
Sjokolade eller annen nødproviant
Niste
Ski (Randonnee eller telemark)
Alle som melder seg på må ha: Spade, søkestang og skredsøker.
Dersom du ikkje har dette, kan det leigast på Gjendesheim.

Vi tilstrebar å ha maks 6 deltakere per vegleiar på våre kurs.

Kurset arrangeres av Gjendeguiden AS, i samarbeid med Gjendesheim.

PAKKETILBOD
Introkurs to dager, alle måltider og overnatting i to døgn på firemannsrom: 4490,- (DNT-medlemmer) Drikke og evt utstyrsleige kjem utanom.

BOOKING
Booking og spm om kost og losji per e-post til: gjendesheim@turistforeningen.no (oppgi dato og kursnavn)

KURSINFORMASJON
Spm ang kurs og innhald i dette sendes pr mail til: gjendeguiden@gmail.com