Rein Rangel! Vårskitur over titalls 2000 metere

Fellestur

Fra dato
27. april kl. 21:00
Til dato
28. april kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Gjendesheim, Valdresflye, Valdresflya
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Unn deg et høyfjellseventyr i Jotunheimen på tampen av skisesongen!

Turen starter på Valdresflye 1400 meter over havet. Vi kjører i bil fra Gjendesheim til toppen av Valdresflye. Her spenner vi på oss fjellski med stålkanter eller randonneeutstyr (opp til deg!) og løfter blikket. Dagens første 2000-meterstopp er Rasletind, og herfra går det slag i slag: Munken, Mugna før vi gir oss i kast med Austre, Midtre og Vestre Kalvehøgde. Er føret godt, formen okei og stemningen topp plukker vi også med oss NørdreKalvehølotinden før vi vender skituppene hjemover. 

RUTE OG HØYDEPROFIL: https://www.ut.no/tur/2.8029/

SKIUTSTYR: Turen lar seg fint gå med randoutstyr, men det er kun snakk om to bakker med noe særlig høydeforskjell i løpet av hele dagen - 700 meter motbakke på starten av turen og samme bakken ned igjen helt på slutten av dagen (se lenke over). Derimellom er det snaut 20 kilometer med relativt liten høydeforskjell, og da er myke BC-sko (og smalere fjellski) mer behagelig å gå i enn randonneestövler av plast. Når det er sagt er randostøvler altså så fleksible at det altså fint lar seg gjøre å gå med dem. Fritt valg, blir en knalldag uansett!

En legenadarisk skitur som litt avhengig av hvilken primærfaktor du bruker kan resultere i bestigning av et titalls 2000-meterstopper. Slitsomt og superartig!

Turleder er Sigurd Rønningen fra Vågå.

NB! Vi møtes fredag kveld kl 21:00 i peisestua på Gjendesheim for å gå gjennom turen, praktisk info og bli litt kjent med hverandre. 

Pakketilbud: Toppskitur med kjentmann, samt kost og losji på Gjendesheim i ett døgn: 1950,-

Booking: Per e-post til gjendesheim@turistforeningen.no (oppgi dato og navn på turen)

Velkommen!

 

Rein Rangel! Vårskitur over titalls 2000 metere

Unn deg et høyfjellseventyr i Jotunheimen på tampen av skisesongen! Turen starter på Valdresflye 1400 meter over havet. Vi kjører i bil fra Gjendesheim til toppen av Valdresflye. Her spenner vi på oss ...

Kontaktinformasjon: