Det ville ekstra | Huskyekspedisjon Jotunheimen | Fem dager

12. april kl. 16:00
Annet, , Hundekjøring, Husky, Telt, Vinter
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn , Jotunheimen Husky Lodge
Jotunheimen, Langsua (Huldreheimen) (se kart)

Vårens vakreste og villeste eventyr! Jotunheimen i april må bare oppleves. Dagene er lange og lyse, sola varmer i ansiktet. Kjører du i tillegg ditt eget hundespann og opplever eventyret fra sleden, er det knapt mulig å toppe opplevelsen.

Søker du utfordringer, store naturopplevelser og godt selskap?  Har du kjørt litt hundeslede tidligere og er klar for et lengre eventyr? Vi kaller denne femdagersturen ekspedisjon, ettersom det kan være utfordrende å være på tur over flere dager bak en hundeslede i all slags vær. April måned byr vanligvis på masse sol og høytrykk i Jotunheimen, men været i fjellet skifter raskt og kan også by på vind, snøfokk og kulde.  Dagene er lange, og deltakerne bidrar til både kveldsrutiner og morgenstell. Middag og frokost tilbereder vi selv i teltleiren, mens lunsjen nytes ute ved bålet. Det legges opp til at du som deltaker aktivt tar del i stell og foring av hundene morgen og kveld. Alle deltakere kjører sitt «eget» hundespann med fem-seks hunder foran sleden. I sleden er det plass til din bag med personlig utstyr og noe fellesutstyr.

Velkommen til fem eventyrlige dager med ditt eget huskyspann gjennom storslåtte Jotunheimen. Sammen med glade huskyer boltrer vi oss med bålkos, fart og mestring i flott vinterlandskap!

Ønsker du å dra på huskyeventyr i Jotunheimen andre datoer? Ta kontakt, så skreddersyr vi ditt vintereventyr.

Dag 1 – oppmøte Jotunheimen Husky Lodge

Kl 20.00 samles vi i rundt bålet i den nye grillhytta på Jotunheimen Husky Lodge. Fjelltapas på fjøla, godt i glasset, og en god samtale om turen. Vi går igjennom utstyret vi skal ha med og på, snakker om hunder og hundekjøring. Blir litt kjent med hverandre og opplegget. Overnatting i leilighetene på Jotunheimen Husky Lodge, der deltakerene deler leilighet med eget soverom.

Dag 2 – Valdresflye & Bygdin

Felles frokost i grillhytta kl 07.30. Så laster vi biler og tilhengere med utstyr, mat og hunder. Kjøreturen til startpunkt på Valdresflye er en opplevelse i seg selv, med fantastisk utsyn over Gjendealpene. Ved Flye 1389 på toppen av Valdresflye rigger vi opp og lar hundene sparke fra. Første etappe med hundekjøring går ned mot storslåtte Bygdin og historiske og nyrenoverte Torfinnsbu. Videre inn i flotte fjellområder på sørsiden av den ikoniske fjellsjøen med Jotunheimens stortopper som turfølge på høyre side. Står vær og føre oss bi, etablerer vi leir i Yksndalen, hvor vi avslutter første dag tidlig. Slik får vi god tid til å lære rutinene allerede første dag. Forer og steller hund, før vi lager vår egen mat. Disse gjøremålene tar alle deltakerne del i. Rundt middagsgropen snakker vi om dagens opplevelser og lar opplevelsene og måltidet sige inn.

Dag 3 – Tyin & Fondsbu

Dagen starter med fôr og stell av hund før vi lager vår egen frokost. Teltleiren rives, og vi starter ferden videre inn i noen av Jotunheimens mest ikoniske fjellområder. I dag står Dingledalen, Tomashelleren, Steinbusjøen og fjellsjøen Tyin på menyen, og vi sikter mot å slå teltleir i nærheten av Fondsbu innerst i Bygdin. Her hilser vi på bysten av Aasmund Olavsson Vinje – Jotunheimens navnefar som følte seg mer hjemme her inne enn noe annet sted.

Dag 4 – Hjertet av Jotunheimen & Gjende

I dag vender vi snutene inn mot selve hjertet av Jotunheimen. Vakre og hvitkledde Mjølkedalen og Rauddalen, trivelige Olavsbu og eventyrlige Storådalen er aktuelle turmål – før vi slipper på i herlige utforkjøringer ned mot Gjendebu og kveldens leir.

Dag 5 – Gjende, Bygdin & Valdresflye

Sjarmøretappen! Etter morgenrutiner og frokost ved Gjendes bredder lar vi hundespannene sparke fra på hjemveien over mot Bygdin. Lang etappe med flotte panoramaer og tid til å la opplevelsene synke inn og fordøyes. Alternativt kan vi velge å legge hjemturen over Gjende dersom isforholdene tillater det. Vi ankommer Flye 1389 og bilene på ettermiddagen – hvor vi tar farvel med to- og firbeinte turvenner for livet.

Alle deltakere må selv stille med:

2 x ullundertøy
2 x tjukke ullsokker
2 x tynne ullsokker
Varm jakke
Varm og vindtett ytterbekledning
Varme sko
Varm lue
Varme votter/hansker
Laken/fleecepose
Inneklær til bruk på hytta
Skibriller/solbriller

Inkludert:

Overnatting i telt
Alle måltider
Hundeslede og huskyer
Erfaren guide

Vilkår:

> Turen forutsetter minst to gjester, maksimalt fem deltakere.
> Vær, føre og Kong Vinter regjerer i Jotunheimen i april – og kan gjøre det nødvendig å endre rutevalget underveis
> Overnatting skjer fortrinnsvis i telt (back up i DNT selvbetjeningshytter hvis forholdene blir svært krevende)
> Fint om deltakerne har kjørt litt hundeslede før

Velkommen til ditt livs vintereventyr – som hundekjører!

Det ville ekstra | Huskyekspedisjon Jotunheimen | Fem dager