Høstferieeventyr i Jotunheimen | Guide Sondre Kvambekk | Få plasser!

Arrangement

Fra dato
5. oktober kl. 21:00
Til dato
8. oktober kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangører
Gjendesheim, DNT fjellsport , DNT Oslo og Omegn , 500 fjell
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på høstferieeventyr til lands, vanns og i lufta med i hjertet av Jotunheimen - i selskap med den legendarisk fjellgeita Sondre Kvambekk!

Tindeveileder Sondre Kvambekk har besteget alle toppene i Hurrungane på ett døgn, gått Høgruta i Jotunheimen på drøye 14 timer, og ble som 19-åring tidenes yngste til å bestige alle Norges 376 fjelltopper over 2000 meter (primærfaktor 10). I høstferien inviterer fjellgeita Sondre til tre eventyrlige dager med Gjendesheim som base og Jotunheimen som lekeplass.

TURER:
Som en av maks 6 deltakere vil du få oppleve:

> Kanopadling på fjellsjøen Gjende
> Toppturer i Gjendealpene, på Knutshøe og over Besseggen opp legendariske Jo-Stigen
> Brevandring i blåis i Gjendealpene
> Foredrag "Norges 2000-meterstopper"
> Nydelige lokalmatmåltider på Gjendesheim
> Storslåtte Jotunheimen i høstfarger

PROGRAM:

TIRSDAG 5.OKTOBER: Velkommen!

20:30: Innsjekking på dobbeltrom på Gjendesheim.

21:00: Treretters middag på Gjendesheim i selskap med guide Sondre Kvambekk. Vi blir kjent med hverandre og gjennomgår turplanen for neste dag. Vi tar alltid forbehold mht været og forhold, i tillegg til gruppas forutsetninger. Derfor kan det bli endringer i opplegget som skisseres.

ONSDAG 6.OKTOBER: Kano & klyving til topps på Knutshøe - Besseggens rampete veslebror!

07:00: Frokost på Gjendesheim

08:00: Sjøsetting av kanoer på Gjende. Planen er padletur til utosen av Leirungsåe i Leirungsholet. Omtrent 3 kilometer padling.

10:00: Avmarsj mot Knutshøe fra landgang i Leirungsholet. Ikonisk fjelltur med spektakulær utsikt over Gjende, Besseggen, Gjendealpene og nydelige Leirungsdalen. Knutshøe er fjellryggen som mange mener Henrik Ibsen egentlig beskrev i skildringen av bukkerittet i Peer Gynt: "Har du sett den Gjendin-eggen noen gang? Den er halve milen lang. Hvass bortetter som en ljå..."

12:00: Lunsj på eller nær toppen av Knutshøe. Vi fortsetter over hele eggen, og følger så Leirungsdalen forbi vannet Øvre Leirungen ned igjen til kanoene for sjarmøretappen på irrgrønne Gjende tilbake til Gjendesheim. Hele fotturen er rundt 11 km og 600 høydemeter.

19:00: Felles middag på Gjendesheim

22:00: Foredrag av Sondre Kvambekk - mannen som lenge var den yngste til å ha besteget dem alle "Norges 2000-meterstopper"

TORSDAG 7.OKTOBER: Topptur over isbre til topps på 2015 meter høye Rasletind - og muligens et par 2000-meterstopper til (Munken og Mugna)

07:00: Frokost på Gjendesheim

08:00: Avreise i elektrisk minibuss fra Gjendesheim.

08:30: Avmarsj fra Heimdalsmunnen inn Leirungsdalen mot foten av Munken.

10:30: Turlunsj og tilpassing av breutstyr

11:30: Innsteg på Raslebreen. Vandring på snø og blåis opp breen og bestigning av Rasletind. Her må vi gå i taulag og ha på oss sele, stegjern og isøks. Leie av dette breutstyret er inkludert i prisen. Det er bratt i toppen av breen, og dersom forholdene er for isete kan det være at vi må gå opp en annen vei mht sikkerheten, men en bretur får vi nok uansett til. 

15:00: Unnabakke på fin sti fra Rasletind ned til Flye 1389 - serveringsstedet på toppen av Valdresflye. After Hike med fjellheimens beste vaffel og godt brygg på Flye 1389. Retur i elektrisk minibuss til Gjendesheim. Hele turen er i overkant av 20 kilometer og 1000 høydemeter.

19:00: Treretters middag på Gjendesheim.

FREDAG 8.OKTOBER: Klyving opp ikoniske Jo-Stigen direkte fra Gjende til Besseggen.

07:00: Frokost på Gjendesheim

08:00: Avmarsj på sti langs Gjende i retning Memurubu.

09:00: Jo-Stigen. Vi tar av fra Gjende og følger legenden Jo Gjende sin bratte sti rett til værs direkte opp på Besseggen 500 høydemeter over oss. Denne stien er en spennende variant av den klassiske Besseggen-turen med moderat klyving i enkelte korte partier. Turen er rundt. 13 km og 750 høydemeter.

11:00: Besseggen. Lunsj og pust i bakken - unnskyld pust på eggen.

15:00: Retur Gjendesheim. Takk for tre herlige høstferiedager og vel hjem!

PRIS: 6900,-
Inkluderer guide tre dager, kano, breutstyr, foredrag, og tre døgn halvpensjon på Gjendesheim på dobbeltrom med frokost og middag.

Aldersgrense: 16 år

Vanskelighetsgrad: Turene krever ingen forhåndserfaring med brevandring, padling, klatring, etc - men forutsetter alminnelig god form og en viss erfaring med fjellturer.

UTSTYR:
* Høye fjellstøvler (som er inngått fra før)
* Vanntett jakke og bukse (skallbekledning)
* Ull innerst på kroppen
* Ekstra ullskift (i vanntett pose)
* Lue
* Hals
* Hansker og varme votter
* Dagstursekk (Rundt 50 liter)
* Tjukk genser eller isolasjonsjakke
* Gnagsårplaster
* Hodelykt med ferske batterier
* Vandrestaver ved behov
* Mat og drikke til lunsj (pakkes ved frokosten). Camelbak anbefales.

* For torsdagen: klatresele, stegjern, isøks og hjelm isøks (også for fredag). Utstyret er inkludert i prisen - avtal lån direkte med fjellfører Sondre Kvambekk hvis du ikke har breutstyr selv.

Krav til deltakelse: Deltakerne bør være godt fjellvante og i stand til å gå en lang dagstur til fjells i ulendt terreng. Det anbefales ikke at deltakerne har sterk høydeskrekk. Aldersgrense 16 år.

Maks antall deltakere: 6 personer

Nesten alt turutstyr kan leies på www.gjendesheim.utleie.dnt.no/

FJELLFØREREN:

Sondre Kvambekk er internasjonalt sertifisert Tindevegleder (IFMGA/UIAGM) og har lang erfaring og kompetanse i forbindelse med håndtering av grupper til fjells. Sondre driver til daglig guidefirmaet 500fjell i hjembygda Skjåk ved foten av Jotunheimen, og er derfor godt kjent i terrenget omkring Gjendesheim. Som 19-åring hadde Sondre besteget alle Norges fjelltopper over 2000 meter. Å veilede mennesker på veien mot å realisere drømmer, samt tilrettelegge for sterke naturopplevelser i et trivelig fellesskap, er selve drivkraften til Sondre.

PÅMELDING:

Per e-post til gjendesheim@dnt.no 

Høstferieeventyr i Jotunheimen | Guide Sondre Kvambekk | Få plasser!

Bli med på høstferieeventyr til lands, vanns og i lufta med i hjertet av Jotunheimen - i selskap med den legendarisk fjellgeita Sondre Kvambekk! Tindeveileder Sondre Kvambekk har besteget alle ...

Kontaktinformasjon: