Topptur med kjentmann fra Gjendesheim

Fellestur

Dato
24. februar kl. 08:30 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Skitur, Jotunheimen
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til et lettgått og storslått høyfjellseventyr i Jotunheimen i vinter - i selskap med trivelige og vinterfjellvante kjentmann Steinar fra Gjendesheim!

Vi vurderer vær og føre hver dag, og finner et lettgått toppturmål som lar seg nå på en halv dag. Ypperlige kandidater er det mange av. På Godværsdager Heimdalshøe, Besseggen og Høgdebrotet - eller innover vakre Leirungsdalen. I litt mer rufsete forhold Brurskardsknappen, Gjendehøe og Veslefjellet. Uansett turmål er vi nede på Gjendesheim igjen senest kl 16.

Toppturene byr på en del stigning, men er svært motiverende - ettersom utsikten tiltar i takt med høydemeterne. Raskt får vi utrolig flott utsikt innover Jotunheimen, så vi tar oss god tid og nyter panoarmaet på vei opp. Vel oppe finner vi fine traseer som passer til artig utforkjøring for deltakerne - tilpasset ferdigheter.

Kjentmannsturene starter med en kort gjennomgang av tur, utstyr og annen info i peisestua på Gjendesheim kvelden før avmarsj.

SKIUTSTYR: Alle typer ski med stålkanter fungerer fint på denne turen, men med tanke på artig utforkjøring er randonnée eller telemarkski å foretrekke framfor BC-utstyr. Brede halvfeller eller langfeller anbefales. For sikkerheten sin skyld må alle deltakerne minimum ha sender-mottaker-utstyr, dette kan også leies på Gjendesheim - i likhet med selve skitutstyret: https://gjendesheim.dnt.no/utstyr/

PRIS: 700,- (kun for gjester hos Gjendesheim Turisthytte DNT - oppholdet kommer i tillegg)

KJENTMANN: Steinar Lauritzen

Kjentmannsturen er ikke en guidet tur eller kurs, men en trivelig, trygg og sosial tur i følge med lokal kjentmann som viser vei og bidrar til at gruppa får en god opplevelse.

Booking opphold og topptur: https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/

Velkommen!

Topptur med kjentmann fra Gjendesheim

Velkommen til et lettgått og storslått høyfjellseventyr i Jotunheimen i vinter - i selskap med trivelige og vinterfjellvante kjentmann Steinar fra Gjendesheim! Vi vurderer vær og føre hver dag, og ...

Kontaktinformasjon: