Topptur med kjentmann til Heimdalshøe 1843 moh

Fellestur

Dato
14. mars 2020 kl. 08:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Gjendesheim, Valdresflye, Valdresflya
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen, Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Dette arrangementet er over!

Få plasser igjen!

Unn deg et lettgått og storslått høyfjellseventyr i Jotunheimen i vinter - i selskap med trivelig og vinterfjellvant kjentmann fra Gjendesheim.


Kjentmannsturen er ikke en guidet tur eller kurs, men en trivelig, trygg og sosial tur i følge med lokal kjentmann som viser vei og bidrar til at gruppa får en god opplevelse.

Storslåtte og svært snøsikre Heimdalshøe (1843 moh) er en litt gjemt toppturperle på motsatt side av elva Sjoa fra Gjendesheim. Utsikten fra toppen er enestående, skikjøringa ned igjen enkel og variert - og best av alt: Heimdalshøe krever ikke mye erfaring eller lårmuskler.

Turen opp byr riktignok på en del stigning, men er svært lettgått og motiverende - ettersom utsikten tiltar i takt med høydemeterne. Etter hvert får man en utrolig flott utsikt innover Jotunheimen, så vi tar oss god tid, snur oss og nyter panoarmaet på vei opp.

Vårskieventyret starter med en kort gjennomgang av tur, utstyr og annen info på Gjendesheim fredag kveld etter middag.

Lørdag morgen samkjører vi fra Gjendesheim rett etter tidlig frokost. Skiene spenner vi på oss snaut 1000 meter over havet nær Besseggen Fjellpark (Maurvangen). Alle typer ski med stålkanter fungerer fint på denne turen, men med tanke på artig utforkjøring er randonnée eller telemarkski å foretrekke framfor BC-utstyr. Det forutsettes at du har en viss erfaring med bruk av utstyret fra før. For sikkerheten sin skyld må alle deltakerne minimum ha sender-mottaker-utstyr, dette kan også leies på Gjendesheim.

DISTANSE: 11 kilometer (tur-retur)

HØYDE: 900 høydmeter

RUTE OG HØYDEPROFIL: https://ut.no/turforslag/116010/topptur-til-heimdalshe-1843-moh

SKIUTSTYR: Alle typer ski med stålkanter fungerer fint på denne turen, men med tanke på artig utforkjøring er randonnée eller telemarkski å foretrekke framfor BC-utstyr. Brede halvfeller eller langfeller anbefales. For sikkerheten sin skyld må alle deltakerne minimum ha sender-mottaker-utstyr, dette kan også leies på Gjendesheim - i likhet med selve skitutstyret: https://gjendesheim.dnt.no/utstyr/

PRIS: 600,- (kun for gjester hos Gjendesheim Turisthytte DNT)

KJENTMANN: Sigurd Rønningen

NB! Vi møtes fredag kveld kl 21:00 i peisestua på Gjendesheim for å gå gjennom turen, praktisk info og bli litt kjent med hverandre.

Booking opphold og topptur: Send e-post til gjendesheim@dnt.no

Velkommen!

Topptur med kjentmann til Heimdalshøe 1843 moh

Få plasser igjen! Unn deg et lettgått og storslått høyfjellseventyr i Jotunheimen i vinter - i selskap med trivelig og vinterfjellvant kjentmann fra Gjendesheim. Kjentmannsturen er ikke en guidet tur ...

Kontaktinformasjon: