Avlyst I Nansens fotspor over Vossaskavlen

Fellestur

Fra dato
13. mars kl. 16:30
Til dato
15. mars kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjellski, Vossaskavlen, Nansen, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Skitur, Turkatalog2020_Grønntur_Oslo
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12537
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. Koronavirus

I 1884 gjennomførte Nansen sin berømte tur fra Oslo til Bergen over Vossaskavlen. Hva med å følge hans historiske spor, i hvert fall et lite stykke? Dette blir en ekte vintertur med fjellski i kupert terreng.

"Så var jeg oppe. Breen strakte sig flat foran, langt borte i vest blinket toppene mot Voss, i syd og sydøst Hardanger-fjellene, med Jøkelen og Ose-skavlen, og bak mig stod Hallingskarvets svære former mot himmel-rannen", skriver Nansen selv om Vossaskavlen. Dette må vi også oppleve!

PROGRAM

Dag 1: Oslo S til Hallingskeid (selvbetj), 1.093 moh
Fra Oslo S til Hallingskeid med tog fredag kl. 12:03 med ankomst kl. 16:32 (med forbehold om ruteendringer). Hallingskeid er en selvbetjent DNT hytte lokalisert ca. 200 m fra togstoppet. Sammen lager vi felles middag med mat fra proviantlageret og overnatter inne på hytta. Kvelden byr på høytlesning fra Nansens tur over Vossaskavlen.

Dag 2: Hallingskeid til Kaldavasshytta (ubetjent), 1.260 moh (12,5 km)
Skituren går over Vossaskavlen til den ubetjente DNT hytta Kaldavasshytta. Kaldavasshytta ligger i flott og barskt høyfjellsterreng mellom Upsete og Hallingskeid. På hytta lager vi felles middag og overnatter. Fellesmiddagen blir kjøpt inn av turlederne på forhånd. Husk å ha litt ekstra plass i sekken til fellesmaten.

Dag 3: Kaldavasshytta til Myrdal stasjon, (867 moh) (6 km)
Skitur til Myrdal (alternativt Uppsete eller retur til Hallingskeid). Retur fra Myrdal med tog kl. 14:06 med ankomst Oslo S kl. 19:05. Dersom det er skredfare vil vi ikke kunne gå til Myrdal, men enten returnere til Hallingskeid eller gå til Uppsete stasjon og ta toget derfra. Deltakere som har forhåndsbestilt billett på toget fra Myrdal kan derfor risikere å måtte kjøpe ny billett eller tilleggsbillett.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 1 800,- på Hallingskeid/av Myrdal 
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 12

Turpakken inkluderer: turlederkostnader, middag og losji på Hallingskeid og Kaldavasshytta. 
Transport er ikke inkludert i prisen. Se VY for tobilletter og priser.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Deltakerne bestiller og dekker selv togbilletter. 
Deltakerne ordner selv frokost og lunsj begge dager. 

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
Vi går sammen med turleder i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i vinterfjellet.

Utstyr:
Personlig utstyr: Fjellski med stålkanter, feller, skismøring, staver med stor trinse, skredutstyr (spade, søkestang og skredsøker). Skredsøker kan leies av DNT for kr. 300,-. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Hyttene har senger med dyner og puter, men husk å ta med lakenpose. Tøfler kan være lurt for bruk inne på hyttene.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rallarvegen, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene her: 
Hallingskeid
Kaldavasshytta

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.
__

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

I Nansens fotspor over Vossaskavlen

I 1884 gjennomførte Nansen sin berømte tur fra Oslo til Bergen over Vossaskavlen. Hva med å følge hans historiske spor, i hvert fall et lite stykke? Dette blir en ekte ...

Kontaktinformasjon: